Yhdistystalot nähdään järjestöjen kokoajinaTerveisiä Pohjois-Savon Järjestöfoorumista!
Osallistuimme Yhdistystalo Warikon tiimillä Pohjois-Savon Järjestöfoorumiin Siilinjärvellä 7.11.2023.
Foorumiin osallistui 50 osallistujaa järjestökentän kaikilta laidoilta sotejärjestöistä kyläyhdistyksiin, kulttuurijärjestöistä arjen turvallisuuteen. Iltapäivän työpajojen kooste oli Warikon näkökulmasta ilahduttavaa kuultavaa.

Sekä tilojen, yhdistysten hallinnon kehittämisen että vapaaehtoistoiminnan tukemisen näkökulmista nostettiin yhdeksi ratkaisuksi järjestöjä yhteisen sateenvarjon alle kokoavat yhteistyöjärjestöt (meillä Warikkoa hallinnoiva Warkauden seudun sosiaali- ja terveysjärjestöt ry) ja erityisesti järjestötalot. Järjestötalojen, kuten meidän Yhdistystalo Warikon, voimavaroiksi nähtiin järjestöille edulliset tilat, erilaiset välineet (mahdollisuus etäkatsomoihin / digivälineet, kopiointi jne), järjestöille ja vapaaehtoisille järjestettävä koulutus ja tukitoiminta.

Nämä kaikki ovat meidän Yhdistystalo Warikon ydintoimintaa. Yhdistystalo Warikko tarjoaa toimitilan, välineet ja laitteet sekä tukipalveluita jäsenyhdistyksille ja muille sosiaali- ja terveysyhdistyksille. Warkauden seudun sosiaali-ja terveysjärjestöt ylläpitää ja hallinnoi tiloja. Toimintaa suunnitellaan, arvioidaan ja kehitetään yhdessä yhdistysten kesken.

Lisäksi tuemme yhdistyksiä järjestöjen toimintaedellytysten vahvistamisessa, koulutamme ja tuemme yhdistyksiä ja vapaaehtoisia, kehitämme yhdistysten yhteistyötä niin keskinäisesti kuin esimerkiksi Pohjois-Savon hyvinvointialueen kanssa. Kokoamme järjestöjä kertomaan toiminnastaan vaikkapa soteammattilaisille (Hyvinvointikeskus Aallon omahoitopiste keskiviikkoisin ja infot ammattilaisille keväällä ja syksyllä).

Joku joskus kysyi, mitä me Wasteryllä teemme. Tätä kaikkea yllä mainittua ja aika montaa muuta vielä mainitsematonta yhdistysten yhteiseksi hyväksi. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme! T. Warikkotiimin Aino ja Sirpa