Pohjois-Savon Näkövammaiset/Varkauden Kerho

Pohjois-Savon näkövammaiset ry toimipaikka sijaitsee Kuopiossa, Kuninkaankatu 23 A. Yhdistyksen omissa tiloissa on työntekijöille työhuoneet, kerhohuone, kokoushuone ja äänitystila mm.tiedotteiden ja lehtien lukemista varten. Yhdistyksellä on oma nettisivu www.psnry.fi, jossa on mm.yhdistyksen työntekijöiden yhteystiedot, tietoa palveluista ja tulevista tapahtumista. Yhdistys toimii alueellisena asiantuntijana, edistäen näkövammaisten elämänlaatua ja tuottaen erilaisia palveluja yksilöllisten tarpeiden mukaan. Vertaistuki, tiedotus, koulutus, äänilehtien tuottaminen, ICT-tuki ja vapaa ajan toiminta ovat keskeisimmät toimintamuodot.

Pohjois -Savon alueella toimii 12 kerhoa. Kerhoja vetävät vapaaehtoisina jäsenet ja ”kerho ystävät” sekä seurakuntien työntekijät. Alueella toimii tällähetkellä kolme asiamiestä (liikunta, käsityö ja kuntayhteyshenkilöiden yhteyshenkilö),  lisäksi alueella toimii 7 vapaaehtoista jäsentä kuntayhteyshenkilöinä.

Hallitukseen kuuluu 7 varsinaista jäsentä ja 3 varajäsentä.  Jäseniä on yhdistyksessä noin 500.

Varkauden kerhoa vetää (kerho ystävä) Raija Rautanen. Kerhon vertaistuellisten tapaamisten osallistuja määrä vaihtelee kahdenkymmenen henkilön molemmin puolin. Kerhopaikka sijaitsee Kuoppakankaan seurakuntakeskuksessa Kuoppakankaankatu 11.

Kahvittelun lisäksi ohjelmaa järjestetään esitettyjen toiveiden mukaan, ohjelmassa on mm. vapaatakeskustelua/kuulumisten vaihtoa, vierailijoita eri aloilta, visailuja, laulamista, retkiä ja askartelua. Kerhotilassa on käytettävissä induktiopiste.

Esittelyn kokosi Tuula Hartikainen