Järjestöassistenttien kesäinen tervehdys

Hei!

Nimeni on Pirjo Mokki-Jarocki, aloitin työt Yhdistystalo Warikolla huhtikuulla 2022 määräaikaisena järjestöassistenttina. Heti ensimmäisinä työpäivinä koin suuren suuria AHAA -elämyksiä! Olin yllättynyt siitä, kuinka tässä kaupungissa on niin aktiivinen yhdistystoiminta!

En tiennyt paljoakaan SOTE -puolen yhdistystoiminnasta ennen töiden aloittamista täällä! Nämä viimeiset pari kuukautta Warikolla työskennellessäni tunnen saaneeni roimasti yleissivistystä lisää. Tämä aika on ollut täydellinen uusi aluevaltaus elämässäni! Olen oppinut uusia asioita, joista minulla ei aikaisemmin ollut hajuakaan. Työurani olen tehnyt isossa kansainvälisessä yrityksessä Nastolassa markkinointitehtävissä.

Yhdistystoiminta on tullut tutuksi perheemme rakkaan karavaanariharrastuksen kautta. Asuntovaunuelämää, eli ”koppihoitoa” nyt takana yli 20 vuotta! Tällä hetkellä kuulumme SFC-Keski-Savo ry -nimiseen caravan -yhdistykseen, jossa olen myös hallitustyöskentelyssä mukana nyt toista kautta. Olemme vuosipaikalla Joroisissa SFC-Jokirannassa. Vietämme aikaa vaunulla ympäri vuoden. Talvella emme vedä, mutta kesän tullen iskee ”koukkukuume”! Siihen ainoa toimiva lääke on laittaa koti koukkuun ja matkaan teiden tukoksi ja muiden autoilijoiden riesaksi. Vaikkakin olen vahvasti sitä mieltä, että meidän noin 12 metrinen yhdistelmä ei ole se ongelma. Tukoksen aiheuttaa se arkalainen, joka jää meidän peräämme roikkumaan, eikä uskalla lähteä ohi! Meillä ei ole mihinkään kiire, joten jos taakse alkaa muodostua jonoa, menemme levikkeelle. Antaa hätähousujen mennä ensin!

Minut tavoitatte Yhdistystalo Warikolta. Tervetuloa käymään, jutustellaan lisää! Toivottelen kaikille oikein lämpöistä ja mukavaa kesää!

Tosin – kuvassa on ”karavaanarikyttääjä”, Kiira, työssään.

Pirjo Mokki-Jarocki
järjestöassistentin sijainen

Moi!

Haasteet kiehtovat minua, koska ne pakottavat ja puskevat pois tutuista, pois turvallisesta, laittaen rattaat pyörimään toiseen järjestykseen. Jokaisessa asiassa ja kohtaamisessa, oli se sitten työhön tai vapaa-aikaan liittyvää, sisältyy uusien haasteiden osia sekä niistä oppimista.

Sain vinkin siitä, että Yhdistystalo Warikolla olisi tarvetta graafisen viestinnän koulutuksen saaneelle työntekijälle. Kohdalleni avautui järjestöassistentin määräaikainen vuorotteluvapaan sijaisuus, joten sain mahdollisuuden käyttää osaamistani aivan uudessa ja mielenkiintoisessa ympäristössä. Warikolla olen tehnyt toukokuusta alkaen monipuolisia tehtäviä, kuten visuaalisen viestinnän suunnittelua ja asiakaspalvelutyötä yhdistysten jäsenille, samalla tutustuen uusiin ihmisiin.

Kuten varmaan monella muullakin, kosketukseni sosiaali- ja terveysalan yhdistystoimintaan alkoi tiedonhakuna vertaistukiryhmän kokemuksista, hakemalla ymmärrystä siihen, kuinka kilpirauhasen vajaatoiminta vaikuttaa arkeen. Sen myötä liityin myös ”rivijäseneksi”. Yhdistysten luottamus- ja hallitustoiminta ei ainakaan toistaiseksi ole ollut kohdallani ajankohtaista. Toisaalta – siinäkin olisi haastetta kerrakseen. 😊

kettu

Harrastan valokuvaamista, seuraan jalkapalloa, tapailen hieman kitaraa ja luen aina mahdollisuuksien mukaan. Olen naimisissa ja arkeamme elävöittää nyt jo 3–vuotias perheenlisäyksemme, jonka päiväkotitaidetta ohessa:

Mukavaa kesää!

Veli-Pekka Haastola
järjestöassistentin sijainen