Eläkeläiset ry:n alueellisen opinto- ja työpäivän jälkikirjoitus

Miten paljon uutta tämä korona onkaan tuonut tullessaan. Huh huh : ) torstaina 25.helmikuuta meille Varkauden Eläkeläiset ry:n ikäihmisille avautui välineiden välityksellä jälleen uusi maailma. Muistan, kun lapsena ihmettelin radion ääntä ja vakaasti uskoin, että radiossa hääräilevät pienet ihmiset jutellen ja laulaen.  Kaikkein pienimmäksi kuvittelin tietenkin ne Saukin pikku oravat. En osannut edes villeimmissä unissanikaan luoda kuvaa siitä, mitä elämällä olisi tarjoavana ja mitä tämän päivän tekniikka mahdollistaisi.

Kokoonnuimme siis  Warikon tiloissa tuona torstaina opinto- ja työpäiväämme. Kouluttajana oli Anna Eskola Eläkeläiset ry:stä ja etäyhteyden päässä.  Edellisenä iltana jännitti, kuinka laitteet toimisivat. Onneksi eivät yöunet kärsineet asian tiimoilta.  Hyvissä ajoin enne varsinaisen koulutuspäivän alkua saavuin Warikolle. Ilahduin suunnattomasti, kun Heidi ja Sirpa olivat viritelleet laitteet ja vermeet paikalleen.  Yhteyksien testaaminen sujui kuin Srtömsössä : ) Kaikki onnistui ja vieläpä hyvin.

Päivässä oli osallistujia Kuopiosta, Leppävirralta ja Varkaudesta. Jokainen osallistuja kertoi päivän päätteeksi, että aamulla sydämessä oli itänyt epäilyksen siemen tekniikan toimivuutta kohtaa. Päivän päätteeksi epäilykset olivat muuttuneet ihmetykseksi. Näinkö helposti tämä hoitui ja olipas mukava ja antoisa päivä.  Isot kiitokset kuuluvat Warikon Sirpalle ja Heidille. He olivat saavilla koko ajan, joten olo tuntui turvalliselta. Kouluttaja Anna Eskola toimi osaavasti Helsingin päässä.  Kaikilla usko tekniikan toimivuuteen koheni päivän aikana monta piirua. Annan kommentti kouluttajan roolissa oli, että missään muualla eivät osallistujien äänet olleet kuuluneet yhtä hyvin ja selkeästi – kiitos laitteet, tekniikka ja osaavat käyttäjät.

Päivän päätteeksi saimme jättää laitteet pakoilleen. Meille jäi vain pöytien ja tuolien pyyhkiminen sekä puhdistaminen. Sen teimmekin huolella sitä vastoin tämän toimenpiteen kirjaaminen sitten unohtui : )

Leena Salo, Varkauden Eläkeläiset ry

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *